Eigenheimer Bed & Breakfast Huisstijl & Booking Website

Eigenheimer Bed & Breakfast Huisstijl & Booking Website

Unieke Bed & Breakfast locatie vraagt om unieke merkidentiteit

Uitgevoerde werkzaamheden:

Vormgeving merkidentiteit & huisstijl onderdelen, autobelettering & sign, webdesign & -development van WordPress website met boekingmodule, fotografie op locatie

Een droom waarmaken

Eigenheimer Bed & Breakfast, gelegen in het pittoreske Simpelveld, is geen standaard Bed & Breakfast. Het is namelijk gevestigd op een unieke historische locatie, bestaand uit een woonhuis met daarnaast een grote opslagruimte voor een groothandel in granen en meel, gebouwd in 1870 door de familie Schreyen-Tychon. In de jaren ’60 werd de volledige locatie overgenomen door de familie Gorissen, die hier een in de regio bekende groothandel en verwerkingsbedrijf voor aardappelen vestigden. Na de sluiting van de aardappelgroothandel raakten beide gebouwen langzaam in verval en vergetelheid.

 

Mark & Gerda hadden na veelvuldig rondreizen door Europa kennis gemaakt met verschillende Bed & Breakfasts en hadden de droom om ooit zelf een unieke Bed & Breakfast te beginnen. In 2020 kregen zij de kans om het prachtige historische pand en bijbehorende opslagruimte te kopen.

 

Met veel liefde, passie en creativiteit hebben zij het woonhuis volledig gerenoveerd tot een moderne, luxe Bed & Breakfast, waarbij zij de unieke historische elementen van het pand zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke staat terug hebben gebracht. Voor de opslagruimte hebben zij ook nog grootse plannen, en biedt verschillende mogelijkheden tot uitbreiding.

 

Vanuit de historie van het pand is ook de naam voor de Bed & Breakfast gekozen: Eigenheimer Bed & Breakfast, geïnspireerd door de voormalige aardappelgroothandel en karakteristiek voor de eigenzinnige visie van Mark en Gerda voor hun Bed & Breakfast.

 

Eigenheimer Bed & Breakfast bevindt zich in het mooiste deel van het Limburgse Heuvellandschap en is gelegen in Simpelveld, recht tegenover het nostalgische station dat de thuishaven is van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij, in de volksmond ook beter bekend als “Het Miljoenenlijntje”. Vanaf hier kunnen bezoekers met de stoomtrein de omgeving bewonderen over de enige “berg”spoorweg die Nederland rijk is. De gemeente Simpelveld vormt samen met de gemeente Voerendaal “Het land van kalk” en is een van Limburgs mooiste natuurgebieden. Dé perfekte locatie voor een Bed & Breakfast dus.

Een nieuwe merkidentiteit met knipoog naar het verleden

Nadat de naam Eigenheimer gekozen was, werd het natuurlijk tijd voor een net zo unieke merkidentiteit die de sfeer en historie van de Bed & Breakfast uitstraalt. Hiervoor zijn wij op bezoek gegaan bij Eigenheimer Bed & Breakfast, om de unieke sfeer en uiterlijk van het pand te kunnen voelen en dit te kunnen vertalen naar een nieuwe, aantrekkelijke identiteit.

 

Het nieuwe Eigenheimer Bed & Breakfast logo is dan ook geïnspireerd door de prachtige glas in lood ramen van het pand en het originele opschrift van Aardappel Groothandel Gorissen voor op de gevel van de opslagruimte. Door deze elementen te combineren met een eigentijds onderschrift voor de woorden Bed & Breakfast is een mooi en herkenbaar logo ontstaan die precies past bij de identiteit van het pand en de locatie. 

Laat de gasten maar komen!

Na een grote renovatie van het woonhuis waren de verschillende kamers eindelijk gereed om gasten te ontvangen. Om de pracht van het pand te kunnen uiten in de communicatie hebben wij hiervoor eerst een fotoshoot op locatie gedaan, waarbij we de volledig gerenoveerde kamers en andere gebruiksruimtes op de gevoelige plaat hebben gezet. Deze foto’s hebben wij vervolgens verwerkt in een WordPress website met boekingssysteem, waar men online een kamer kon boeken met een paar kliks. Een website die de klant zelf kan bijhouden en aanpassen.

 

Ook de vormgeving van de website is volledig afgestemd op de stijl van het logo en andere huisstijl uitingen, zoals visitekaartjes, bedankkaartjes enzovoort. In combinatie met social media en samenwerking tussen andere toeristische websites en organisaties zoals Visit Zuid Limburg hebben we de gloednieuwe Eigenheimer Bed & Breakfast op de digitale kaart kunnen zetten en trekt de Bed & Breakfast sindsdien volop gasten aan.

Alle communicatie begint bij een goed gesprek!

Adres

Havikweg 3, 6374 AZ Landgraaf

Telefoon

+31 (0)45 531 22 73

E-mail

info@hamerslandgraaf.nl
Volg ons!