Duurzaam ondernemen met Hamers

Zorg voor het milieu is een structureel onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering. Verantwoorde omgang met grondstoffen is hier een vast onderdeel van en bijna al ons papier is dan ook FSC -gecertificeerd en/of 100% PEFC-gecertificeerd. Dit geeft jou als klant de zekerheid dat de grondstoffen van jouw producten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast produceren wij chemievrij, gebruiken klimaatneutrale grondstoffen en drukken al jaren met bio-inkten die gebaseerd zijn op soja-olie.

Al ons afval, inclusief het papierafval wordt gescheiden ingezameld en waar mogelijk gerecycled. Dit voorkomt uitputting van schaarse grondstoffen en het ontstaan van restafval. Daarnaast bespaart recycling energie en levert het een grote bijdrage aan het verminderen van onze Co2-uitstoot.

Als verwerker van papier en karton zijn wij aangesloten bij Stichting PRN. Samen met gemeenten nemen wij hiermee als eerste afnemer de verantwoording voor goed afvalbeheer, volgens afspraken gemaakt in het Papiervezelconvenant.

Oud papier is hierbij de belangrijkste grondstof voor nieuw papier en karton. Recycling is daarom essentieel voor de grondstofvoorziening van de papierindustrie. De recyclingdoelstelling van 75% wordt door ons dan ook ruimschoots behaald.

Ook qua energieverbruik maken wij binnen ons bedrijf uitsluitend gebruik van gegarandeerd 100% groene stroom en zelfs onze bedrijfskleding is gemaakt uit gerecycled katoen en polyester. Alle versleten kleding leveren we gewoon in bij onze leverancier Goodfuture en zij verwerken dit weer tot nieuwe bedrijfskleding.

In het kader van MVO werken wij bovendien samen met de volgende instanties:
duurzaam-03
duurzaam-05
duurzaam-07
duurzaam-01
Wij zijn lid van:
Lidmaatschappen-01
Lidmaatschappen-02
Lidmaatschappen-03
Wij zijn partner & sponsor van:
sponsor-04
Lidmaatschappen-03
sponsor-05
Lidmaatschappen-01
Lidmaatschappen-02
Alle communicatie begint bij een goed gesprek!

Adres

Havikweg 3, 6374 AZ Landgraaf

Telefoon

+31 (0)45 531 22 73

E-mail

info@hamerslandgraaf.nl
Volg ons!