Eén Team. Alle disciplines.

Onze grootste meerwaarde voor jou is dat wij marketeers, vormgevers, online designers én drukwerkspecialisten in huis hebben, die elk vanuit hun eigen expertise dagelijks op zoek zijn naar de beste mix van communicatieoplossingen voor onze klanten.

Zo kunnen wij je op het gebied van communicatie, design & productie écht ontzorgen.

Van drukkerij naar full service communicatie bedrijf

Rémy & Sandra Hamers

Al sinds de oprichting in 1930 is Hamers | grafische communicatie, voorheen bekend als Drukkerij Hamers, een écht familiebedrijf. Al drie generaties lang creëren wij met plezier en passie voor onze klanten de beste communicatieoplossingen, van drukwerk tot merkidentiteit.

De wereld van communicatie heeft in de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen ondergaan. Van oorsprong een drukkerij voor familie- en handelsdrukwerk, heeft Hamers, onder leiding van Rémy en Sandra, flexibel ingespeeld op deze veranderende markt en zich de afgelopen jaren doorontwikkeld tot full-service communicatiebedrijf.

Op deze wijze kunnen we alle facetten rondom de communicatie van onze klanten ondersteunen, online én offline. Creatie en productie gaan daarbij hand-in-hand.

Rémy

“Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegeven. Ik ben letterlijk grootgebracht in de drukkerij van mijn vader Balt Hamers waar de liefde voor het vak is ontstaan. Na het Grafisch Lyceum en HTS Bedrijfskaderopleiding in Eindhoven heb ik een aantal jaren gewerkt als calculator en orderbegeleider bij drukkerij Leiter-Nypels in Maastricht (onderdeel van de grootste grafische groep in Nederland).

Mijn eerste jaren in het bedrijf hebben in het teken gestaan van digitalisering, technische verbeteringen van het drukproces en uitbreiding van de orderportefeuille. In de loop van de 21e eeuw heeft communicatie verregaande veranderingen ondergaan; nieuwe digitale toepassingen en online communicatiemiddelen nemen een steeds grotere rol in.

Tijdige verbreding van nieuwe specialismen door verruiming van kennis, mensen en samenwerking op het gebied van communicatie, hebben in de jaren van algemene tegenspoed voor ons het verschil gemaakt. Hieruit is Hamers | grafische communicatie ontstaan, een full service communicatiebedrijf.

Als directeur/eigenaar van Hamers onderhoud ik de contacten met onze klanten en heb ik de algehele leiding over het bedrijf. Samen met Sandra zorg ik daarnaast voor continuïteit van het bedrijf. Wij hebben twee zonen, Luuk en Félipe. In mijn vrije tijd speel ik hockey op de velden van HC Nova en in de winter ga ik graag met vrienden en familie skiën. Ik houd ook van lekker eten en goede muziek.”

Sandra

“Als mede-eigenaar en officemanager ben ik verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van het bedrijf. Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt en ben vaak het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Doordat ik veel klanten goed ken en inzicht heb in wat er speelt in hun organisatie, kan ik snel schakelen, de juiste adviezen geven en hen in contact brengen met de juiste medewerker. Elke medewerker heeft bij ons zijn eigen specialisme, waardoor we klanten op de meest efficiënte wijze kunnen ondersteunen met zijn of haar specifieke communicatievraag. Met hart voor de zaak, het vak en onze klanten, probeer ik altijd de beste oplossing te vinden. Aandacht en korte lijnen vind ik daarbij zeer belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden voor het bedrijf zorg ik er ook voor dat thuis alles op rolletjes loopt, met name voor mijn twee zonen Luuk (19) en Félipe (17). Beiden zijn opgegroeid in de drukkerij, net als hun vader, waarbij onze oudste zoon ook affiniteit heeft met ons vakgebied en daarvoor op dit moment een communicatieopleiding volgt.

In mijn spaarzame vrije tijd ga ik graag met vriendinnen op stap; steden, theaters en musea bezoeken of skiën en tennissen. Ook in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met het communicatie vak en heb hiervoor onlangs een reeks trainingen gevolgd op het gebied van storytelling, copywriting en marketing.”

Online communicatie specialist

Kirstin Zimmerman

“Problemen oplossen door middel van design is altijd al mijn passie geweest. Of het nu gaat om imago en identiteit, verpakkingen, product design of communicatiedesign. Van kleins af aan ben ik al bezig met tekenen en het vormgeven van producten. Sinds ik 2007 afgestudeerd ben als industrieel vormgever aan de Design Academy Eindhoven, ben ik op zeer veel vlakken van design werkzaam geweest en heb daarbij ook internationale werkervaring mogen opdoen in Duitsland en Canada.

Op dit moment ben ik voornamelijk werkzaam in marketing en communicatie design, waarbij strategie, design en online een grote rol spelen.”

Vormgever & design specialist

Tim Bahnen

Als grafisch ontwerper houdt Tim zich bezig met het bedenken, ontwerpen en vormgeven van diverse grafische uitingen, zoals logo’s en huisstijlen, flyers, posters, brochures en nog veel meer.

 

“Na mijn studie aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven ben ik werkzaam geweest als dtp-er in Landgraaf en later grafisch vormgever in Geleen. Vanaf begin 2015 ben ik werkzaam bij Hamers Grafische Communicatie.

“Als grafisch ontwerper houd ik me bezig met de creatieve uitwerking van diverse communicatiemiddelen. Ik ben sinds 2003 werkzaam in de grafische wereld en haal nog steeds veel voldoening uit het verzorgen van de vormgeving voor een groot aantal verschillende klanten.”

Vormgever & design specialist

Manon Marbus

Mijn naam is Manon Marbus, een geboren creatieve ondernemer. Ik ben afgestudeerd aan het Mediacollege te Amsterdam als grafisch ontwerper. Tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in het bedenken van concepten, het ontwerpen van logo’s, het ontwerpen van websites, het ontwerpen van templates voor o.a. PowerPoint en Word, het vormgeven van advertenties en fotografie. Inmiddels heb ik naast mijn grafische opleiding, mijn medior certificaat binnen als ux-designer en ben ik mij gaan specialiseren in merk strategie en visuele identiteit. Zo krijg ik het waarom achter mijn ontwerp passend en werk ik vanuit het oogpunt van de eindgebruiker.
Ik word heel gelukkig van Merken (nieuw) leven in blazen en ga iedere keer weer heel graag het avontuur met de klant aan.

Buitenreclame, Wanddecoratie en beletteringsspecialist

Daniël Keultjes

“Op dit moment ben ik al 24 jaar werkzaam in de reclame en sign branche. Door toevallig contact met een schilder/kunstenaar, kwam ik er op mijn 20e achter hoe breed het vakgebied van reclame en belettering eigenlijk is. Door mijn enthousiasme heb ik mij daarna volledig gericht op dit levendige vak. Door de jaren heen heb ik alle fijne kneepjes geleerd en door het regelmatig volgen van praktijktrainingen blijf ik ook goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van binnen – buitenreclame en sign. Daardoor verveelt mijn werk nooit!

Door de grote variatie in werkzaamheden is ieder project uniek. Het ene moment werk ik aan een autobelettering en bij het volgende project monteer ik op locatie van de klant binnen of buiten een grootse nieuwe wanddecoratie. Die vertaling van ontwerp of huisstijl naar een reclame-uiting is vaak heel uitdagend en juist dát maakt mijn werk zo interessant en afwisselend, èn het leuke is dat de klant direct het effect ziet. Signing , buitenreclame of een interne wanddecoratie maakt een pand, winkel of kantoor af! Het geeft het een écht gezicht en sluit naadloos aan op je merkidentiteit.

Voor mij maakt signing je merkidentiteit compleet!”

Drukwerkspecialist

Edgar Janssen

“Ik ben met drukkerijen grootgebracht. Mijn vader was lithograaf van beroep en dat heeft ook ervoor gezorgd dat ik in het drukkersvak gerold ben. Dit heeft zich in de loop van tijd verder ontwikkeld van lithografie naar 4-kleuren drukwerk en een veelvoud van druktechnieken en afwerkingen.

Als drukwerkspecialist ben ik verantwoordelijk voor het inkopen en kiezen van de juiste materialen en inkten, de productie van alle drukwerkproducten en waarborg ik de kwaliteit van de eindproducten. Ook ben ik verantwoordelijk voor het afwerken van speciale drukwerkproducten, zoals bijvoorbeeld bundelen, stansen, lamineren en nog veel meer. Ik verzorg daarnaast ook de gehele logistiek en planning rondom het produceren en afleveren van drukwerk.”

Persoonlijk contact, oplossingsgerichte, proactieve klantbenadering en een vakkundige ondersteuning.

Wij luisteren naar jouw ambities en koppelen deze aan de juiste communicatiemiddelen.

Onze missie

is het creëren en produceren van duurzame en goed doordachte communicatie-strategieën, -diensten en -middelen waarmee we onze klanten helpen met het succes van hun onderneming.

Online & offline.

Onze visie

is het kenbaar maken en tonen van de meerwaarde van grafische communicatie, door het communicatievraagstuk op strategische wijze te bekijken, te beoordelen en waar nodig opnieuw in te richten, om vervolgens zorg te dragen voor een naadloze vormgeving, productie en uitvoering.

Onze ambitie

is het optimaal bedienen van onze klanten in alle facetten van communicatie;

advies, strategie, design en uitvoering.

Misschien is het je al opgevallen:
het roeiteam dat in al onze beeldtaal verweven is.

De roeiers staan voor de vele verschillende disciplines binnen ons bedrijf; strategie, ontwerp, copywriting, online media, vormgeving & productie, druk & print, sign en fotografie. Los van elkaar komen de roeiers weliswaar vooruit, maar pas als ze samen in één boot zitten en in één richting roeien, komt hun ware kracht tot leven.

Samen halen ze het beste in elkaar naar boven en bereiken ze grootse prestaties. Dáárom gebruiken wij het roeiteam als metafoor.

Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder!

Onze klanten zijn o.a.:

sofine logo
laudy bouw logo
grausbouw logo

Duurzaam ondernemen met Hamers

Zorg voor het milieu is een structureel onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Verantwoorde omgang met grondstoffen is hier een vast onderdeel van en bijna al ons papier is dan ook FSC gecertificeerd en/of 100% PEFC gecertificeerd. Dit geeft jou als klant de zekerheid dat de grondstoffen van jouw producten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

Daarnaast wordt al ons afval, inclusief papierafval gescheiden ingezameld en waar mogelijk gerecycled.

Wij maken voor ons drukwerk zoveel mogelijk gebruik van klimaat neutrale grondstoffen en drukken uitsluitend met bio inkten die op soja olie gebaseerd zijn. Ook qua energieverbruik doen wij er binnen ons bedrijf zoveel mogelijk aan om energiebewust te werken. In het totale proces maken wij daarbij uitsluitend gebruik van gegarandeerd 100% groene stroom.

mvo_square_Tekengebied 1

In het kader van het MVO werken wij bovendien samen met de volgende instanties:

prn
radar_Tekengebied 1