Eén Team. Alle disciplines.

Onze grootste meerwaarde voor jou is dat wij marketeers, vormgevers, online designers én drukwerkspecialisten in huis hebben, die elk vanuit hun eigen expertise dagelijks op zoek zijn naar de beste mix van communicatieoplossingen voor onze klanten.
Zo kunnen wij je op het gebied van communicatie, design & productie écht ontzorgen.

Van drukkerij naar full service communicatie bedrijf

Rémy & Sandra Hamers

Al sinds de oprichting in 1930 is Hamers | grafische communicatie, voorheen bekend als Drukkerij Hamers, een écht familiebedrijf. Al drie generaties lang creëren wij met plezier en passie voor onze klanten de beste communicatieoplossingen, van drukwerk tot merkidentiteit.

De wereld van communicatie heeft in de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen ondergaan. Van oorsprong een drukkerij voor familie- en handelsdrukwerk, heeft Hamers | grafische communicatie, onder leiding van Rémy en Sandra, flexibel ingespeeld op deze veranderende markt en zich de afgelopen jaren doorontwikkeld tot full-service communicatiebedrijf.

Op deze wijze kunnen we alle facetten rondom de communicatie van onze klanten ondersteunen, online én offline. Creatie en productie gaan daarbij hand-in-hand.

Rémy

“Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegeven. Ik ben letterlijk grootgebracht in de drukkerij van mijn vader Balt Hamers waar de liefde voor het vak is ontstaan. Na het Grafisch Lyceum en HTS Bedrijfskaderopleiding in Eindhoven heb ik een aantal jaren gewerkt als calculator en orderbegeleider bij drukkerij Leiter-Nypels in Maastricht (onderdeel van de grootste grafische groep in Nederland).

Als directeur/eigenaar van Hamers Grafische Communicatie ben ik verantwoordelijk voor de algehele leiding en de continuïteit van het bedrijf.

Ik ben getrouwd met Sandra Hamers-Steinbusch en heb 2 zonen Luuk en Félipe. In mijn vrije tijd speel ik hockey op de velden van HC Nova en luister ik naar muziek. In de winter ga ik graag met familie en vrienden skiën.”

Sandra

“Na jaren als directiesecretaresse te hebben gewerkt bij Budé BV te Maastricht en daarna 5 jaar als officemanager voor diverse Manpower uitzendvestigingen in Parkstad heb ik na de komst van onze tweede zoon Félipe, in 2003 besloten de taken van mijn schoonvader Balt Hamers over te nemen. In de afgelopen jaren is dit pakket aan werkzaamheden behoorlijk uitgebreid.

Als echtgenote van Rémy ben ik in de eerste plaats verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de drukkerij. Daarnaast houd ik me als officemanager bezig met allerlei werkzaamheden binnen het bedrijf zoals personeelszaken, assurantiën, facilitaire zaken en als een soort sparringpartner van mijn man.”

Orderbegeleider

Richard Reijnders

“Met tekenen als afstudeervak op de HAVO en een voorkeur voor grafische designs was een keuze voor het Grafisch Lyceum in Eindhoven snel gemaakt. Na mijn stage bij Eldee Offset in Heerlen werd ik na het behalen van het diploma aangenomen als macro-monteur. Door opheffing van Eldee Offset vervolgde ik korte tijd mijn carrière bij Valkenburg Printers in Echt. Nieuwsgierig geworden naar het desk top publishing ben ik terecht gekomen bij Hamers Grafische Communicatie, waar ik nu al geruime tijd werkzaam ben.”

Online communicatie specialist

Kirstin Zimmerman

“Problemen oplossen door middel van design is altijd al mijn passie geweest. Of het nu gaat om imago en identiteit, verpakkingen, product design of communicatiedesign. Van kleins af aan ben ik al bezig met tekenen en het vormgeven van producten. Sinds ik 2007 afgestudeerd ben als industrieel vormgever aan de Design Academy Eindhoven, ben ik op zeer veel vlakken van design werkzaam geweest en heb daarbij ook internationale werkervaring mogen opdoen in Duitsland en Canada.

Op dit moment ben ik voornamelijk werkzaam in marketing en communicatie design, waarbij strategie, design en online een grote rol spelen.”

Vormgevers & design specialisten

Ben Rademakers
& Tim Bahnen

Als grafisch ontwerpers houden Ben & Tim zich bezig met het bedenken, ontwerpen en vormgeven van diverse grafische uitingen, zoals logo’s en huisstijlen, flyers, posters, brochures en nog veel meer.

Ben:

“Vanaf dat ik me kan herinneren ben ik altijd druk in de weer geweest met potlood en papier. Op de middelbare school bleek al snel welke kant ik uit moest en ben toen naar het SintLucas in Boxtel gegaan. Daar heb ik de richting grafische vormgeving en multimedia gevolgd. In mijn studententijd ben ik ook werkzaam geweest als freelance fotograaf.

Na het afstuderen ben ik 4,5 jaar werkzaam geweest als Grafisch Ontwerper/ DTP ’er bij een drukkerij/ display bedrijf in Echt. Sinds januari 2012 werk ik met veel plezier bij Hamers Grafische Communicatie.”

Tim:

“Na mijn studie aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven ben ik werkzaam geweest als dtp-er in Landgraaf en later grafisch vormgever in Geleen. Vanaf begin 2015 ben ik werkzaam bij Hamers Grafische Communicatie.

Als grafisch ontwerper houd ik me bezig met de creatieve uitwerking van diverse communicatiemiddelen. Ik ben sinds 2003 werkzaam in de grafische wereld en haal nog steeds veel voldoening uit het verzorgen van de vormgeving voor een groot aantal verschillende klanten.”

Drukwerkspecialist

Edgar Janssen

“Ik ben met drukkerijen grootgebracht. Mijn vader was lithograaf en zo ben ik in het drukkersvak gerold en uitgegroeid  tot 4-kleuren drukker. Na een aantal jaren in de horeca, vond ik het toch weer tijd om het mooie grafische vak op te nemen. Na werkzaam te zijn geweest bij Leiter-Nypels en Schrijen-Lippertz werk ik nu met veel plezier bij en met mijn oud-collega Rémy.”

Chauffeur & Bezorger

Math Smeets

“Ik ben opgegroeid in Landgraaf als kind van een mijnwerkersgezin en heb daar een mooie jeugd gehad. Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik in dienst getreden van het pensioenfonds voor het rijk- en onderwijspersoneel te Heerlen, het toenmalige (ABP), tegenwoordig (APG).

Na bijna 42 jaren me intensief bezig te hebben gehouden met  pensioenberekeningen en wet – en regelgeving  heb ik in februari 2018 het roer helemaal omgegooid en werk ik sindsdien bij Hamers Grafische Communicatie en ik moet zeggen: dat bevalt mij uitstekend!”

Persoonlijk contact, oplossingsgerichte, proactieve klantbenadering en een vakkundige ondersteuning.

Wij luisteren naar jouw ambities en koppelen deze aan de juiste communicatiemiddelen.

Onze missie

is het creëren en produceren van duurzame en goed doordachte communicatie-strategieën, -diensten en -middelen waarmee we onze klanten helpen met het succes van hun onderneming.

Online & offline.

Onze visie

is het kenbaar maken en tonen van de meerwaarde van grafische communicatie, door het communicatievraagstuk op strategische wijze te bekijken, te beoordelen en waar nodig opnieuw in te richten, om vervolgens zorg te dragen voor een naadloze vormgeving, productie en uitvoering.

Onze ambitie

is het optimaal bedienen van onze klanten in alle facetten van communicatie;

advies, strategie, design en uitvoering.

Misschien is het je al opgevallen:
het roeiteam dat in al onze beeldtaal verweven is.

De roeiers staan voor de vele verschillende disciplines binnen ons bedrijf; strategie, ontwerp, copywriting, online media, vormgeving & productie, druk & print, sign en fotografie. Los van elkaar komen de roeiers weliswaar vooruit, maar pas als ze samen in één boot zitten en in één richting roeien, komt hun ware kracht tot leven.

Samen halen ze het beste in elkaar naar boven en bereiken ze grootse prestaties. Dáárom gebruiken wij het roeiteam als metafoor.

Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder!

Onze klanten zijn o.a.:

sofine logo
laudy bouw logo
grausbouw logo

Duurzaam ondernemen met Hamers

Zorg voor het milieu is een structureel onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Verantwoorde omgang met grondstoffen is hier een vast onderdeel van en bijna al ons papier is dan ook FSC gecertificeerd en/of 100% PEFC gecertificeerd. Dit geeft jou als klant de zekerheid dat de grondstoffen van jouw producten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

Daarnaast wordt al ons afval, inclusief papierafval gescheiden ingezameld en waar mogelijk gerecycled.

Wij maken voor ons drukwerk zoveel mogelijk gebruik van klimaat neutrale grondstoffen en drukken uitsluitend met bio inkten die op soja olie gebaseerd zijn. Ook qua energieverbruik doen wij er binnen ons bedrijf zoveel mogelijk aan om energiebewust te werken. In het totale proces maken wij daarbij uitsluitend gebruik van gegarandeerd 100% groene stroom.

mvo_square_Tekengebied 1

In het kader van het MVO werken wij bovendien samen met de volgende instanties:

prn
radar_Tekengebied 1